vermoeidheidVoel jij je ook vaak moe?

Minder vermoeid door betere voeding

Vermoeidheid is iets dat je flink kan belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Vaak is de oorzaak van deze vermoeidheid een slechte of een te korte nachtrust. Maar ook bepaalde voeding kan ervoor zorgen dat je vaak erg moe bent. Door gezonder te eten kan je dit vermoeidheidsprobleem meestal verhelpen.

Suiker

Het eten van producten met veel koolhydraten (suikers) zorgt voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. → Lees meer

Vermoeidheid

Gezond eten is een weldaad voor uw lichaam. Daarom is gezond eten zo belangrijk.

Dat we moeten eten is bij iedereen bekend maar over de vragen “wat is gezond eten?” en “waarvoor dient voeding?” is nog niet voor iedereen duidelijk.

De meeste mensen weten wel dat ons lichaam voeding nodig heeft als een vorm van brandstof, zoals een auto benzine nodig heeft. Ook weten de meeste mensen wel dat het lichaam bouwstoffen gebruikt om te kunnen groeien. Maar mensen weten vaak niet wat (gezonde) voeding nog meer voor het lichaam doet. → Lees meer

de lever en voeding

Ons grootste ontgiftingsorgaan

Lever is ons grootste ontgiftingsorgaan. Een beetje vervuiling houdt ons afweermechanisme actief en kan makkelijk verwerkt worden. Maar te veel vervuiling kan ons lichaam niet verwerken; het zal zich dan opstapelen in het lichaam.

Dat medicijnen en giftige stoffen zoals uitlaatgassen, kwik en lood voor ons lichaam niet goed zijn, is vaak wel duidelijk. Maar ook bewerkte en kant- en- klare voeding bevat afvalstoffen en die we zeker niet als bouwstoffen mogen zien. De lever moet daardoor heel hard werken. Daarom is het belangrijk dat we ons bewust worden van wat we eten. → Lees meer

Weet u wat een etherische olie is?

Etherische olie speelt de hoofdrol bij aromatherapie. Deze vorm van therapie brengt uw lichaam en geest in balans. Maar wat is nu eigenlijk een etherische olie?

Als je aan 100 mensen vraagt wat een etherische olie is merk je al snel dat niet heel veel mensen weten wat het is. Mensen weten vaak wel dat het met geur te maken heeft. Ze weten ook dat je de geur in huis kunt verspreiden door een brander met een kaarsje. Maar daar blijft het dan vaak ook bij terwijl er over etherische olie veel meer te vertellen is.

De laatste jaren merk je dat de kring van geïnteresseerde mensen in etherische olie steeds groter wordt. Dit is omdat mensen zich steeds meer bewust worden van hun eigen levensstijl. Mensen staan onder grote druk door het leven dat ze leiden. En het is gelukkig de normaalste zaak van de wereld dat je ook tijd voor jezelf mag en moet nemen. En daarvoor zijn etherische oliën bijzonder goed geschikt. De geur die een olie verspreidt zorgt ervoor dat u beter kunt ontspannen of juist meer energie krijgt.

Wilt u nu ook wel eens meer te weten komen over etherische olie lees dan snel deze Blog. → Lees meer

Wat doet een serum voor uw huid?

Misschien hebt u weleens gehoord over een serum? Of u bent misschien al een fanatiek en enthousiast gebruiker van een serum? Ik wil u graag in deze blog informatie geven over wat een serum doet voor uw huid.

Het verzorgen van onze huid is de normaalste zaak van de wereld. We kunnen het niet meer weg denken uit ons huidverzorgingsritueel. Gelukkig reinigen heel veel mensen ieder ochtend en avond hun gezicht en verzorgen het daarna met een verzorgende olie of crème. Zelfs peelen we onze huid wekelijks en brengen daarna een gezichtsmasker aan. We willen graag dat onze huid ontspannen en soepel aanvoelt en we willen er stralend uitzien. Maar wat als uw huid trekkerig en gespannen aanvoelt en er dof uitziet terwijl u uw huid goed verzorgt. → Lees meer