Home PageVoedingspraktijk

Voedingspraktijk

Jouw voedingspraktijk op basis van natuurlijke, gezonde en gevarieerde voeding

Voedingspraktijk

Voedingspraktijk ‘BEWUST IS GEZOND’  – Oirschot is er voor iedereen die bewust wil omgaan met voeding en daarbij de stap wil zetten naar een gezond(er) eetpatroon. Als voedingsadviseur ondersteun ik u daar waar nodig is om uw nieuwe gezonde voedingspatroon toe te passen in uw dagelijks leven.

Bewust zijn van wat je eet is de eerste stap naar een betere gezondheid. Eten en drinken doe je iedere dag om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Voeding is daarbij je brandstof en geeft je energie, levenslust, weerstand en concentratie. Tevens is voeding de motor voor ons lichaam. Het zorgt voor het op peil houden van functies zoals je lichaamstemperatuur, het kloppen van je hart, je ademhaling en je beweging.

Gezonde voeding is de basis voor een goede gezondheid. Helaas levert ons huidige westerse voedingspatroon vaak niet de voedingsstoffen die wij écht nodig hebben. De balans van vitaminen en mineralen in het voedingspatroon is verstoord, we eten teveel koolhydraten, te weinig eiwitten en te weinig gezonde vetten. Het gevolg hiervan is uitputting van ons lichaam en daardoor ontstaan er gezondheidsklachten. Er zijn veel mensen moe, met regelmaat niet lekker of hebben een gebrek aan energie. We weten inmiddels dat gezonde (natuur-)voeding een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, deed ruim 400 jaar voor Christus al de beroemde uitspraak “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Maar wat is gezond? En hoe groot is de invloed van gezond eten? En wat mag je dan wel eten en wat niet?

Natuurvoeding

Lekker, gezond, smaakvol en genieten staat bij natuurvoeding voorop

Waarom natuurvoeding? Natuurvoeding bevorderd uw gezondheid door de voedingswaarden die het bevat. Natuurvoeding gaat over vers, eerlijk, regionaal, gevarieerd en bij voorkeur biologisch eten. Want juist voeding met een optimale voedingswaarde geeft u vitaliteit en energie en zorgt ervoor dat uw gezondheid verbetert.

Door het eten van natuurvoeding leert u anders kijken naar de kwaliteit en voedingswaarde van producten. Tevens leert u luisteren naar uw lichaam en merkt u aan uw lichaam wat goed of fout is. Bij natuurvoeding zijn de aantal koolhydraten die een product bevat niet altijd belangrijk; de smaak, kwaliteit en voedingswaarde van het product daarin tegen wél. Pakjes en zakjes passen niet in een natuurvoedingspatroon. Het is juist belangrijk dat u zelf kunt bepalen welke ingrediënten er in uw maaltijd zitten. Aandacht voor gezond en smaakvol eten, goed voor je lichaam zorgen en vooral genieten staat bij natuurvoeding voorop. Zelfs in natuurvoeding is er genoeg ruimte voor iets lekkers, een versnapering of een keer uit de band springen. Het gaat om de juiste balans in uw voedingspatroon. Door het eten van natuurvoeding is het zeker mogelijk om uw gewicht onder controle te krijgen. Of u nu wilt afvallen of juist wil aankomen, door de juiste balans in uw voedingspatroon is het beide mogelijk. Als u uw gewicht onder controle wil krijgen, is het wel van belang dat u rekening houdt met het aantal koolhydraten dat een product bevat.

Gezond is vooral bewust genieten van wat de natuur ons te bieden heeft.

Voedingsadvies

Weet wat je eet

Wist u dat elke cel in ons lichaam is opgebouwd uit datgene wat we eten?

Veel mensen eten en drinken zonder er bij na te denken. Staat u er eigenlijk weleens bij stil hoeveel groenten, fruit en vezels u eet op een dag? En vraagt u zich weleens af of dat voldoende is? De eerste stap naar gezond(er) eten is bewust worden van wat je eet en drinkt. Dingen die je eet zijn vaak een gewoonte geworden. Zonder er bij na te denken eet je elke dag ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Natuurvoeding geeft u energie, vitaliteit en levenskracht. Het is daarom juist zo belangrijk om bewust te eten en u zelf af te vragen:
• Past de voeding die ik eet bij mij?
• Hoe kan ik mijn eetgewoontes veranderen?
• Zijn er voedingsstoffen die klachten bij mij veroorzaken?
• Hoe bereid ik de maaltijd die goed voor mij is?

Om uw motor optimaal te laten presteren is het nodig om naar uw oude voedingspatroon te kijken. Zodra u weet wat uw motor nodig heeft, kunt u uw voedingspatroon in de juiste balans brengen. De juiste balans wordt mede bepaald door uw fysieke bouw, uw opvattingen, karakter en voeding. Met natuurlijke, gezonde en gevarieerde voeding is deze stap niet moeilijk te zetten. Het vergt wel enige kennis van gezonde en gevarieerde voeding. Ik als voedingsadviseur kan u daar bij helpen.

Voedingsadvies

‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ is gespecialiseerd in voedingsadviezen op basis van natuurvoeding. Ik als voedingscoach baseer me daarbij grotendeels op de orthomoleculaire voedingsleer, waarbij vers, puur en bij voorkeur biologisch centraal staat.

Door het eten van natuurvoeding maakt uw lichaam optimaal gebruik van de in de voeding aanwezige vitaminen, mineralen, eiwitten, complexe koolhydraten, goede vetten en antioxidanten. Een gebalanceerde inname van deze voedingsstoffen is van zeer groot belang voor de groei, energie, herstel, weerstand en de stofwisseling van ons lichaam.

U kunt bij ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ terecht voor een deskundig advies en begeleiding naar een gezond, gevarieerd en gebalanceerd voedingspatroon, met aandacht voor uw persoonlijke situatie. Het proces van bewustwording neemt daarbij een centrale plaats in.

Voor iedereen

Voedingsadvies

‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ is er voor iedereen die bewust wil omgaan met voeding en daarbij de stap wil zetten naar een gezond(er) eetpatroon. Als voedingsadviseur ondersteun ik u daar waar nodig is om uw nieuwe gezonde voedingspatroon toe te passen in uw dagelijks leven. Ik wil graag benadrukken dat ik géén medisch specialist ben. Mijn adviezen dienen als ondersteuning op, en zijn op geen enkele manier een vervanging van een behandeling bij een arts. Raadpleeg of overleg te allen tijde met uw behandelend arts over het veranderen van uw voedingspatroon.

U kunt bij ‘PRAKTIJK BEWUST IS GRZOND’ terecht voor de gezondheidsklachten:
• Over- en ondergewicht
• Huidklachten
• hoofdpijn
• Vermoeidheid
• Bloedarmoede
• Bloedsuikerschommelingen
• Botontkalking
• Brandend maagzuur
• Candida/schimmels
• Eczeem
• Koortslip
• Oorsuizen
• Premenstrueel syndroom/PMS
• Reumatische aandoeningen
• Slaap klachten
• Traag werkende schildklier
• Maag/darmproblemen: diarree, obstipatie, opgeblazen gevoel en buikkrampen
• Voedingsziektes: diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol
• Intoleranties of allergieën voor specifieke voedingsstoffen
• Niet lekker in je vel zitten

Graag help ik u op weg naar een bewust en gezond(er) voedingspatroon!

Sandra Hamers, Uw natuurvoedingsadviseur