Home PageVoedingspraktijkWaarom natuurvoeding?

Waarom natuurvoeding?

Natuurvoeding is een weldaad voor uw lichaam

Waarom zouden we natuurvoeding eten?
Waarom natuurvoeding

Lekker, gezond, smaakvol én genieten staat bij natuurvoeding voorop. Natuurvoeding bevordert uw gezondheid door de goede voedingswaarden die het bevat. Natuurvoeding gaat over vers, eerlijk, regionaal, gevarieerd en bij voorkeur biologisch eten. Want juist voeding met een optimale voedingswaarde geeft u vitaliteit en energie en zorgt ervoor dat uw gezondheid verbetert.

Bij natuurvoeding is het aantal koolhydraten dat een product bevat niet altijd belangrijk. De smaak, kwaliteit en voedingswaarde van het product daarin tegen wel. Pakjes en zakjes passen niet in een natuurvoedingspatroon: het is juist belangrijk dat u zelf kunt bepalen welke ingrediënten er in uw maaltijd zitten. Aandacht voor gezond en smaakvol eten, goed voor je lichaam zorgen en vooral genieten staat bij natuurvoeding voorop. Zelfs bij een levensstijl die gebaseerd is op natuurvoeding, is er genoeg ruimte voor iets lekkers, een versnapering of een keer uit de band springen.

Het gaat om de juiste balans in uw voedingspatroon.

Door het eten van natuurvoeding is het zeker mogelijk om uw gewicht onder controle te krijgen. Of u nu wilt afvallen of juist wil aankomen, door de juiste balans in uw voedingspatroon is het beide mogelijk. Als u uw gewicht onder controle wilt krijgen is het wel van belang dat u rekening houdt met de aantal koolhydraten dat een product bevat.

Mijn persoonlijke ervaring is dat een gezond voedingspatroon op basis van natuurvoeding lichamelijke klachten in positieve zin kan beïnvloeden. Ik vertel meer hier over op de pagina ‘Over Sandra‘ waar ik mijzelf aan u voorstel.

Gezond is vooral bewust genieten van wat de natuur ons te bieden heeft.

Natuurvoeding is pure, gevarieerde en volwaardige voeding in, voor zover mogelijk, haar oorspronkelijke kwaliteit. Maar wat houdt dit precies in? In het kort gezegd: zorg gewoon dat het goed spul is wat je eet. Ofwel, gebruik je gezonde verstand en denk na over wat je koopt en eet.

Natuurvoeding valt te omschrijven in de volgende termen:

Puur zo min mogelijk bewerkt en zonder onnatuurlijke toevoegingen (e-nummers!).
Vers uit het seizoen, uit de regio, volgroeid in natuurlijk tempo.
Biologisch zonder kunstmest, zonder bestrijdingsmiddelen en onder gezonde leefomstandigheden voor dieren.
Gevarieerd wissel je voedingsmiddelen af en hou je aan de geadviseerde hoeveelheden.
Eerlijk en eerlijke prijzen, maar ook: eerlijk voor de aarde, mensen, dieren en planten.

Is natuurvoeding ingewikkeld of duur? Nee hoor! Je kunt het gewoon kopen in de supermarkt, de natuurvoedingswinkel, bij de boer of halen uit (je eigen) moestuin.

De natuurvoedingsadviseur?

Waarom natuurvoeding

Wat is een natuurvoedingsadviseur nu eigenlijk? Ik ben een natuurvoedingsadviseur en ik omschrijf mijzelf als een natuurlijke diëtist die uitsluitend adviezen geeft op basis van natuurvoeding. Ik geef u persoonlijk voedingsadvies en ik begeleid u in de overgang naar een voedingspatroon dat bij u past en die leidt tot een betere gezondheid.

Wilt u graag gezond gaan eten ,zit u niet lekker in uw vel of heeft u  gezondheidsklachten? Aarzel niet en neem contact op met ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’.

De voedingsadviezen die u krijgt zijn voornamelijk gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer en dat kan er mede voor zorgen dat u weer lekker(der) in uw vel komt te zitten of uw klachten verlichten/verminderen. U krijgt bij ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ het advies en ondersteuning die u nodig heeft. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismaking en samen bekijken we óf, en wat ik voor u kan betekenen.

‘Laat voeding Uw medicijn zijn en Uw medicijn Uw voeding’

Maak een afspraak