Home PageVoedingspraktijkWanneer naar voedingsadviseur?

Wanneer naar voedingsadviseur?

Er zijn vele redenen wanneer u kunt gaan, één van belangrijkste reden is omdat u goed voor uw lichaam wilt zorgen

wanneer naar voedingsadviseur

Wanneer gaan mensen naar een voedingsadviseur?

Er zijn vele redenen te bedenken waarom en wanneer men naar een voedingsadviseur gaat. Als voedingsadviseur weet ik uit ervaring dat mensen komen als ze er klaar voor zijn. Het is dan ook niet belangrijk of ze pas komen als ze lichamelijke klachten ervaren of dat ze eerder komen; het maakt niet uit, iedereen bepaalt zelf zijn eigen manier en tempo. De belangrijkste reden voor uw komst is, dat u goed voor uw lichaam wilt zorgen.

Iedereen is welkom bij ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’. Of u nu komt voor advies of voor vragen op gebied van (gezonde) voeding, ik neem voor iedereen de tijd om zo goed mogelijk te kunnen helpen. Er zijn vele redenen waarom mensen naar de praktijk komen en wat de reden dan ook is, iedereen is anders. Daarom is het voedingsadvies dat ik voor iemand opstel, heel persoonlijk is.

Hieronder heb ik een aantal stellingen voor u beschreven. Als u zich herkent in één van de stellingen dan is mijn advies om contact op te nemen met een voedingsadviseur. Ik, als voedingsadviseur van ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’, stel een persoonlijk voedingsplan voor u op en leer u welke voeding goed is voor uw lichaam. Tevens krijgt u van mij de ondersteuning die u nodig heeft om uw nieuwe gezonde voedingspatroon toe te passen in uw dagelijks leven.

Stelling 1: Druk leven, weinig tijd

Helaas, een bewust en gezond voedingspatroon is voor veel mensen niet de werkelijkheid. Mensen zijn door hun drukke leven zich niet meer bewust van wat ze eten. Eten gaat snel tussen alle dagelijkse taken, werkzaamheden en afspraken door en voor koken met verse producten is geen tot weinig tijd. Vaak staat de boog constant gespannen en gaat alles de gehele dag op een snel tempo. Zelfs een moment voor jezelf mag niet te veel tijd kosten.

Sommige mensen presteren goed en voelen zich prettig bij een druk leven met constante spanning en andere mensen zouden hun leven liever minder snel en druk laten verlopen. Wat iemand wel of niet prettig vindt, is gelukkig voor iedereen heel persoonlijk. Maar het is wel voor iedereen belangrijk om zich bewust te zijn van hun voedingspatroon. Gezond eten zorgt er namelijk voor dat het lichaam goed kan blijven presteren en functioneren. En eten moeten we tenslotte allemaal.

Tijdens een drukke dag moet er ook nog snel boodschappen gedaan worden om een snelle maaltijd te kunnen bereiden. In de winkelwagen worden kant-en-klaar maaltijden gelegd, producten die snel te bereiden zijn en dingen voor de lekkere trek. En nog een aantal producten die ook totaal geen voedingswaarde meer bevatten maar juist heel veel suikers, zout en andere toevoegingen die niet goed voor ons zijn. Zo ontstaat er onbewust een ongezond voedingspatroon dat het lichaam niet ondersteunt maar er juist voor zorgt dat er allerlei klachten kunnen ontstaan. Zoals vermoeidheid, hoofdpijn, huidklachten of maag/darm klachten. Of erger nog: er ontstaan voedingsziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk, hartklachten, hoog cholesterol of botontkalking. Vaak door het drukke leven wat de mensen leiden, nemen ze niet altijd genoeg tijd om naar hun lichaam te luisteren en de signalen die het afgeeft te voelen. Daarom is bewust worden belangrijk.

Herkent u zich in dit verhaal? Voelt u zich dan zeker niet schuldig: u bent niet de enige persoon die zich niet meer bewust is van zijn eigen voedingspatroon. Meestal moeten er eerst klachten ontstaan voordat wij wakker worden geschud. Bedenk dan: het is nooit te laat om uw voedingspatroon te veranderen.

Wanneer naar voedingsadviseurStelling 2: De bewuste eter

Er zijn mensen die al bewust(er) zijn van welke voeding goed is voor hun lichaam. Ze eten gezond, sporten en zorgen op tijd voor de nodige ontspanning. Ze voelen zich daar lekker, fit en vitaal bij. Toch lopen ze in hun gezonde voedingspatroon tegen dingen aan, waar ze een vraag over willen stellen of ondersteuning bij nodig hebben. Er is ook zoveel informatie te vinden over gezond eten dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarnaast kunnen er ondanks uw (gezondere) voedingspatroon, toch lichamelijke klachten ontstaan. Uw eigen voedingspatroon is dan nog niet volledig in balans om uw klachten te verlichten of weg te kunnen nemen. De juiste balans in het voedingspatroon is van belang om uw lichaam goed te laten functioneren. De balans van vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten moet in evenwicht zijn. Als voedingscoach kan ik u helpen om de juiste balans te vinden en of om uw vragen over voeding te beantwoorden.

Stelling 3: De supermarkt puzzel

Houd u zoals bijna iedereen van lekker eten? Maar u voelt zich niet fit, heeft u last van een opgeblazen gevoel, misschien wel huidklachten, en merkt u dat u wel erg vaak verlangt naar iets zoets of hartigs tussen de maaltijden door? En die broek die u zo mooi vond, zit die niet meer zo lekker of zelfs veel te strak?

Dan weet u dat het tijd is om uw voedingspatroon te veranderen. Maar waar moet je beginnen want de supermarkt lijkt wel één grote puzzel waarvan de stukjes allemaal door elkaar liggen. En u weet niet hoe de puzzel in elkaar te leggen want op bijna alle stukjes staat een kreet.

In de supermarkt staat tegenwoordig op veel producten een kreet zoals “nu nog gezonder” , “kies bewust” , “Met 30% minder suiker” of “cholesterolverlagend”. U ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nu wel of niet gezond?

Omdat u niet weet wat echt goed is, neemt u vaak de producten waar de kreten op staan. Maar juist de producten met de kreten, zijn die echt wel zo gezond?

‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ helpt u met het leggen van de supermarkt puzzel. Om uw klachten te verlichten of weg te nemen, is de eerste stap zich bewust te worden van uw voedingspatroon.

Stelling 4: Gezond eten is geen dieet maar een leefstijl

Wanneer naar voedingsadviseur

U wilt graag afvallen en u heeft al meerdere diëten geprobeerd met wisselend resultaat. Maar helaas, er was geen dieet met blijvend resultaat. Steeds weer kwamen de kilo’s dubbel zo hard terug. Nu bent u er echt helemaal klaar mee! U wilt nu blijvend gewicht kwijt zonder te diëten. U wilt zonder shakes, en vooral zonder honger afvallen! U wilt graag lekker, gezond en gevarieerd eten.

Door de juiste balans in uw voedingspatroon van goede vetten, koolhydraten en eiwitten te brengen, zal dit er mede voor zorgen dat uw lichaam gewicht gaat verliezen. En dat op een gezonde manier en heel belangrijk zonder honger.

Stelling 5: Voeding en lichamelijke klachten

U heeft last van lichamelijke klachten en daarom wilt u graag uw lichaam ondersteunen met gezonde voeding. Misschien wilt u als aanvulling op de behandeling van uw arts uw lichamelijke klachten verlichten door gezonde voeding.

*Ik wil graag benadrukken dat ik géén medisch specialist ben. Mijn consulten dienen als ondersteuning op, en zijn op geen enkele manier een vervanging van een behandeling bij een arts. Raadpleeg of overleg ten allen tijde met uw behandelend arts over het veranderen van uw voedingspatroon.

U kunt bij ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ terecht voor de volgende klachten.

Wanneer naar voedingsadviseur
• Over- en ondergewicht
• Huidklachten
• hoofdpijn.
• Vermoeidheid
• Bloedarmoede
• Bloedsuikerschommelingen
• Botontkalking
• Brandend maagzuur
• Candida/schimmels
• Eczeem
• Koortslip
• Oorsuizen
• Premenstrueel syndroom/PMS
• Reumatische aandoeningen
• Slaap klachten
• Traag werkende schildklier
• Maag/darmproblemen: diarree, obstipatie, opgeblazen gevoel en buikkrampen
• Voedingsziektes: diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol
• Intoleranties of allergieën voor specifieke voedingsstoffen
• Niet lekker in je vel zitten

Herkent u zich in één van de stellingen?

Dan kan ik u als natuurvoedingsadviseur misschien helpen. ‘PRAKTIJK BEWUST IS GEZOND’ stelt voor u een persoonlijk voedingsadvies op. Het advies wordt opgesteld naar aanleiding van uw klachten en wensen. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismaking en samen bekijken we óf, en wat ik voor u kan betekenen.

Maak een afspraak